ELA! geeft het beste freelance online marketing advies

Op zoek naar een Freelance Digitale Marketing Specialist die jou kan helpen in je zoektocht naar een betere online zichtbaarheid? Groot gelijk! Realiseer niet alleen meer omzet maar ook meer tijd.

 

Meer aanvragen, meer omzet, meer winkelbezoekers, meer tijd, … Ontdek de voordelen van een marketing freelancer op deze pagina.

 

scroll mouse
ELA! uitleg e-mailmarketing
scroll mouse

Wat is een Freelance Online Marketeer?

Een freelance online marketeer biedt zijn diensten aan als zelfstandig professional voor bedrijven. Dit houdt in dat zij doorgaans tijdelijke opdrachten aannemen van verschillende opdrachtgevers en specifieke projecten uitvoeren. Als freelancer zijn ze verantwoordelijk voor hun eigen werk en planning, en ze bedienen vaak meerdere klanten tegelijkertijd.


Freelance online marketeers werken meestal op afstand, op die manier maken online videocalls en het internet hen het mogelijk om voor meerdere bedrijven te kunnen werken. Een freelancer is een expert op zijn/haar vakgebied waardoor het voor bedrijven een zeer interessant gegeven kan zijn.

Freelancer online marketing met kennis van online adverteren

Hoe vullen wij onze job als freelance digitale marketeer in?

Een freelancer digitale marketing heeft heel wat skills waarmee hij kmo’s kan ontzorgen. Iedereen zou bezig moeten zijn met de online aanwezigheid van zijn bedrijf. Echter, is de realiteit anders en heeft niet iedereen daar tijd voor. Grote bedrijven hebben een eigen online marketing team die dit voor zijn rekening neemt. De gemiddelde kmo moet zich focussen op zijn core business, dus worden deze diensten vaak uitbesteed aan een freelance digitale marketing.

Hieronder een lijst van dingen waarmee een freelance online marketeer zich mee bezig houdt:

Heb je jouw Freelance Marketing Manager gevonden?

Wat is het gemiddeld Freelance Marketeer uurtarief?

De meeste freelancers voor digitale marketing rekenen in uurtarieven. Dit omdat het vaak moeilijk is voor de freelancer om te weten hoe lang het zal duren om te komen tot een resultaat waarmee de klant tevreden is. Het is vaak de complexiteit van de campagnestructuur in Google Ads of in Social Ads die dit bepaalt.

 

Stel dat een winkel die meubels verkoopt, wil adverteren via Google, dan zit de kans erin dat dit bedrijf wil adverteren op banken, stoelen, tafels & kasten. Het is een volledig andere aanpak wanneer we alles in 1 campagne gieten of voor elk van die meubels een aparte campagne opzetten met elk hun eigen instellingen. 

 

Het uurtarief van een freelance digitale marketing zit tussen de €50 à €120 per uur. De prijzen en het aantal uur dat nodig is om de gewenste leads, conversies, clicks te behalen in een online marketing campagne, worden op voorhand in een offerte voor de online marketing diensten besproken.

 

Het tarief per uur zegt niet per se alles over de kwaliteit van een online marketeer. Er zijn bijvoorbeeld freelancers die al voor €50 per uur een prachtig resultaat neerzetten. Wat opvalt, is dat duurdere online marketeers vaak gespecialiseerd zijn, bijvoorbeeld in Google Ads of conversieoptimalisatie. Hierdoor worden ze vaak ingeschakeld door grotere bedrijven en webshops, voornamelijk op freelancebasis. Door hun ruime ervaring kunnen deze freelance online marketeers middelgrote bedrijven vaak effectiever helpen bij het opschalen van hun activiteiten.

Prijs van een freelancer online marketing

Voor- en nadelen van een Freelance Digital Marketing Consultant

Voordelen

Nadelen

Conclusie

Freelancers digitale marketing kunnen een grote aanwinst zijn voor bedrijven die willen upscalen maar er de tijd niet voor hebben. Vaak zijn de financiële middelen er nog niet, of is het overbodig om een vaste werknemer in dienst te nemen die zich fulltime bezig houdt met de online aanwezigheid van het bedrijf. Een Freelancer online marketing kan een bedrijf helpen met hun online aanwezigheid in de vorm van Google Ads, Facebook Ads, SEO, E-mailmarketing, … Het is iemand met jaren ervaring in de sector en weet van aanpakken.

 

Kies een freelancer uit die past bij je bedrijf en die kan geven wat jij nodig hebt. Let op: goedkoop is niet altijd beter.

 

Tip: lees in deze interessante blog van Unizo 9 tips om jouw samenwerking met freelancers te vergemakkelijken

ELA! logo
Elias Lagast die zit op de rand van een meetingtafel

ELA! - Jouw Partner voor online groei en succes!

Met onze toegewijde expertise in online zichtbaarheid, zorgen we ervoor dat jouw merk opvalt in de digitale wereld. Door samen te werken met ELA!, geniet je van:

Waar wacht je nog op? Laten we samen bouwen aan jouw online succesverhaal! Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe ELA! jouw bedrijf naar nieuwe hoogten kan brengen.

Elias Lagast die zit op de rand van een meetingtafel